Biodroga
BIODROGA – KORKEALAATUISTA BIOLOGISTA KOSMETIIKKAA
BIODROGA on ammattikosmetiikkasarja, joka tarjoaa yksilöllisiä ratkaisuja erilaisiin ihon ongelmiin. Sarjasta löytyy tehokkaita erikoishoitoja vain hoitolakäyttöön, sekä laadukkaat tuotteet kotikäyttöön. Jokainen tuotelinja on täydellinen ihonhoito-ohjelma. Päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja kasvo- ja vartalolinjoja täydentävät naamio-, ampulli-, ja erikoistuotelinja.
BIODROGA haluaa tarjota naisille ja miehille terveemmän ja kauniimman ihon, tieteen viimeisten saavutusten avulla. Raaka-aineet ovat biologista alkuperää, niiden teho on testattu ja ne edustavat aina uusinta tietämystä ja viimeisintä teknologiaa modernin kosmetiikan maailmassa.
Kaikki BIODROGAN tuotteet on testattu dermatologisesti valvotuissa olosuhteissa. Tuotteita ei testata eläinkokein. Innovatiivinen tuotekehittely ja täydellinen laaduntarkkailu takaavat voittamattoman yhdistelmän laatua.
Ihotyypit
Lasten ihotyyppi on aina normaali mutta aikuisten keskuudessa se ei ole yhtä yleinen.
Normaali iho on tasaisen värinen, kuultava ja kaunis, huokoset tuskin näkyvät. Vaikka iho tuntuu ja näyttää hyvältä, ei normaalinkaan ihon hoitoa saa laiminlyödä. Hoidettuna normaali iho säilyy kauniina.
Kesällä riittävät usein kevyemmät tuotteet kuin talvella jolloin keskuslämmitys ja pakkanen kuivattavat tätäkin ihotyyppiä.
Kuivan ja herkän ihon tunnusmerkkejä ovat pienet huokoset, hilseily, kuivat läikät ja joskus ärsytyksestä aiheutunut punoitus ja kirjavuus. Kuiva iho on myös usein ohut ja siksi alttiimpi saamaan ryppyjä ja siinä saattaa esiintyä laajentuneita pintaverisuonia, couperosaa. Ensimmäiset kuivuudesta johtuvat rypyt ilmestyvät yleensä silmien ympärille ja kaulalle. Kuivan ihon hoidossa iällä on poikkeuksellisen suuri merkitys koska iän myötä kosteuden puute ihossa lisääntyy entisestään, se alkaa veltostumaan ja siihen ilmestyy ryppyjä.
Rasvaisen ihon tunnusmerkkejä ovat talirauhasten liiallinen toiminta, laajentuneet ihohuokoset, mahdolliset mustapäät ja näppylät. Rasvainen iho ei välttämättä ole epäpuhdas mutta se on usein paksuuntunut ja epämiellyttävän kiiltävä. Tällöin suositellaan ihon talintuotantoa tasapainottavia tuotteita.
Sekaihon tunnusmerkkejä ovat otsan, nenän ja lean eli T-aluen rasvoittuminen. Kasvojen muiden osien iho voi olla normaali tai jopa kuiva. Tämä ihotyyppi on todella yleinen mutta sen hoito on joskus hieman hankalaa.
Ikääntyvä iho ei ole ihotyyppi vaan kaikki ihotyypit ikääntyvät ja käyttäytyvät yksilöllisesti. Tällöin ihonhoitotuotteet valitaan paitsi ihotyypin, myös iän mukaan. 30-vuotiaalle valitaan jo tehokkaampia tuotteita kuin 20-vuotiaalle mutta kun ikää tulee lisää niin otetaan käyttöön aina elvyttävämpiä ja kosteuttavampia tuotteita. Iän myötä ihon toiminnot ihossa hidastuvat ja iho tarvitsee elvytystä ja kosteutusta säilyäkseen kauniina.
Ihon hoito
Kuorinnan tarkoituksena on poistaa iholta kuolleet ihosolut ja huokosia tukkivat epäpuhtaudet. Kuorinta myös kirkastaa ihon väriä ja valmistaa ihoa muille tehotuotteille. Tehotuotteet imeytyvät ihoon paremmin kuorrinnan jälkeen.
Kasvovesi viimeistelee ihon puhdistuksen ja valmistaa ihon vastaanottamaan seerumien ja hoitovoiteiden aktiiviaineet.
Hyvä kasvovesi poistaa hellästi kaikki jäämät, kuten ihosolut ja talin, rauhoittaa, raikastaa ja tekee ihon puhtaan tuntuiseksi huokosia myöten samalla kosteuttaen.
Silmänympärysiho on ohut ja herkkä, eikä se ole aina samaa ihotyyppiä kuin kasvojen muu iho. Rasvoittuvassa ihossa saattaa olla kuivuutta ja juonteita silmien ympärillä. Silmänympärysvoide tulee valita yksilöllisesti koska iholle sopimaton tuote aiheuttaa herkästi ärsytystä ja turvotusta.
Ammattikosmetiikka
Tunnettujen kosmetiikkabrandien tuotteista on liikkeellä väärennöksiä joten etenkin verkosta ostettujen tuotteiden kohdalla pitää olla tarkkana.
Kun ostat ihonhoitotuotteesi kosmetologilta vältät virheostokset. Kosmetologi on ihonhoidon asiantuntija ja osaa neuvoa ihonhoidossa sekä sopivien tuotteiden ostossa.
Ihon suojaus auringolta
”Aurinkosuojaa tulisi alkaa käyttämään heti kevään ensimmäisistä aurinkoisista päivistä lähtien. Talven jälkeen ihomme on erityisen herkkä eikä se ole vielä tottunut liialliseen auringon säteilyyn. Tämän vuoksi on tärkeää suojata ihoa sopivilla tuotteilla. Asiantuntijat suosittelevat aurinkosuojaa, kun säteilyarvo on 3, jotta vältettäisiin epämiellyttävä ihon palaminen ja syöpäriski pysyisi pienempänä. Säteilyarvo, eli nk. UV-indeksi, kuvaa auringonsäteilyn voimakkuutta ja samalla kertoo kuinka helposti iho voi palaa. Voit tarkistaa kulloisenkin UV-indeksin esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen internetsivuilta.
Aurinkosuoja suositellaan levitettäväksi 30 minuuttia ennen auringolla altistumista. Siten voide ehtii imeytyä ihoon ja pystyy suojaamaan auringon haitallisilta säteiltä. On kuitenkin olemassa myös aurinkosuojatuotteita, jotka ovat tehokkaita heti levityksen jälkeen.
Kun käytät SPF 30 -voidetta, voit altistaa ihosi 30 kertaa pidemmälle ajalle auringossa kuin ilman voidetta. Jos kuulut esimerkiksi kelttiläiseen ryhmään eli ryhmään, jossa iho tulee punaiseksi 10 minuutin auringossa oleskelun jälkeen, voit nauttia auringosta 300 minuuttia voidetta käyttäessäsi. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat, ettei tätä ohjearvoa noudatettaisi orjallisesti, vaan jo noin kahden kolmanneksen jälkeen tästä ajasta kannattaisi etsiä varjoinen paikka.
HUOMIO: Aurinkosuojan lisääminen ei pidennä suoja-aikaa.
Me kaikki tiedämme, että UV-säteillä on myös haitallisia vaikutuksia. Pitkäaaltoiset UVA-säteet (315-380 nm) tunkeutuvat verinahkaan ja antavat lyhytkestoisen rusketuksen ilman merkittävää suojaa auringolta.
Lyhytaaltoiset UVB-säteet (280-315 nm) aiheuttavat melaniinin muodostumista epidermiksessä ja antavat pitkäaikaisen rusketuksen sekä luonnollisen suojan auringolta. Huolimatta siitä, että UVB-säteet eivät tunkeudu yhtä syvälle ihoon, ne ovat pääasiassa vastuussa ihon palamisesta auringossa, mikä saattaa olla epämiellyttävää ja jopa kivuliasta ja voi lisäksi vahingoittaa ihosoluja. Valveutunut ja järkevä käytös suojaa ihomme terveyttä ja auttaa estämään ennenaikaista UV-säteistä johtuvaa ihon vanhentumista.
Ilman aurinkosuojaa: Aika, jonka voit olla auringossa ilman suojaa riippuu ihosi luontaisesta suoja-ajasta. Vaalea iho saattaa sietää aurinkoa alle 10 minuuttia, tumma iho jopa yli 90 minuuttia. Yleisenä ohjenuorana voidaan pitää, ettei suoralle auringonvalolle kannata altistua ilman aurinkosuojaa.
Aurinkosuojan kanssa: Voit olla auringossa merkittävästi pidempään, kun käytät aurinkosuojaa. Kun olet lisännyt SPF 30 -voidetta ennen auringolle altistumista, voit nauttia auringosta 30 kertaa pidemmän ajan kuin ilman suojaa. Tästä ajasta 75% ei kuitenkaan suositella ylitettäväksi, sillä se on vain ohjeellinen aika.
Tulisiko minun käyttää aurinkosuojaa, vaikka oleskelisin vain varjossa?
KYLLÄ! Valitettavasti unohdamme usein, että jopa puolet UV-säteistä saavuttavat meidät varjossakin. Vaikka ihon oma suoja on kaksi kertaa sitä parempi, se on kuitenkin rajallinen. Maksimi suoja-aika vaalealle iholle on 20 minuuttia ennenkuin se palaa.
Lisäksi rantojen hiekka heijastaa UV-säteitä hiekan väristä riippuen n. 10-25 prosenttia.
Kaikki kehon herkät paikat kuten ne paikat, jotka eivät tavallisesti altistu auringolle tarvitsevat erityistä suojaa, eli esimerkiksi sisäreidet ja kainalot.
Myös niin kutsutut ””aurinkoteranssit”” (otsa, nenä, leuka, dekoltee), sääriluut ja jalkaterän yläpuoli palavat herkästi.
Suojaa itsesi aurinkosuojan lisäksi myös vaatteilla. Koska silmänympärysalue on erityisen herkkää, ovat aurinkolasit ehdottomat, erityisesti keskipäivän aikaan. Yhtä tärkeä suoja on myös hattu, sillä päänahka kuuluu kehon herkimpiin alueisiin ja se palaa herkästi. Lisäksi hattu suojaa hiuksia kuivumiselta
Sanonta ””Vähemmän on enemmän”” ei päde tässä tapauksessa, vaan päinvastoin, on parempi käyttää liian paljon voidetta. Liian ohut aurinkosuojakerros ei anna täyttä suojaa.
Asiantuntijat suosittelevat kahta milligrammaa aurinkovoidetta yhdelle neliösenttimetrille. Tämä vastaa noin 3 ruokalusikkaa aurinkovoidetta koko keholle.
Koska rannalla meillä ei ole mittavälineitä, lisää aurinkosuojaa hieman paksumpi kerros kuin mitä käyttäisit tavallista päivävoidetta tai vartalovoidetta. Erityisesti herkille alueille kuiten nenälle, olkapäille, poskille ja jaloille suositellaan käytettäväksi vähän enemmän voidetta epämiellyttävän palamisen estämiseksi.
KYLLÄ! Hyvä aurinkosuoja oikeastaan edistää ihon ruskettumisprosessia, koska voide tukee ihon melaniinin tuotantoa. Lisäksi voit nauttia auringosta huomattavasti pidempään, kun käytät aurinkovoidetta. Mitä pidempään iho altistuu UV-säteille, sitä nopeammin ja voimakkaammin iho ruskettuu! Tämä tarkoittaa sitä, että mitä korkeampi suojakerroin sinulla on, sitä kauemmin voit olla auringossa ja sitä paremman rusketuksen saat.
HUOMIO: Sinun ei kuitenkaan tulisi ylittää suositeltua aikaa ja sinun tulisi olla välillä myös varjossa.
Kyllä!
UV-säteet voivat vahingoittaa ihoamme kaikissa paikoissa. Auringonpolttamat ja jopa ihosyöpä voivat olla seurauksena UV-säteistä. Asiantuntijat suosittelevat päivittäistä kasvojen ja käsien suojaamista aurinkovoiteella myös kevät aikaan. T-paita säällä kaikki paljaana olevat paikat kehosta tulisi suojata aurinkovoiteella (kädet, jalat, dekoltee).